2009. január 5., hétfő

Közbeszerzés













Ma sikerült beszerezni ABSZOLÚT nélkülözhetetlen holmikat. Sífutólécet rajtam kívül mindenkinek (lehet, hogy majd én is kiérdemlem), hokiütőt, korcsolyákat, Nokian bélelt gumicsizmákat (igen, aki a telefonra gondolt egyből, nem nagyot tévedett, bónusz pontot kap!). Eredetileg ez a cég gumicsizmákat gyártott, valódi gumiból, kaucsukból - ma is abból készülnek kézi munkával! -, s ezek a csizmák generációkat kiszolgálnak.
Bővebben itt:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Nokia#T.C3.B6rt.C3.A9nete

A képen a sárruhák láthatóak, ami itt alapfelszerelés, főleg amikor olvad és mindenütt sár van. Van kabát, gatya és kesztyű. A csizma Nokian, természetesen.
Holnapra 10 cm havat ígér a meteorológia, ha tényleg megjön, akkor lehet majd sífutni a dombon ami a házunkkal szemben magasodik. A neve Harju, ami azt jelenti, hogy ... (Van kedvetek utánanézni? Újabb bónuszpont.) Ha nem, - mármint ha nem esik a hó - akkor korcsolyázni megyünk a tóra, ahol a jég fürgén hízik a -16 fokban. Itt a Vízkereszt, ami holnap van, munkaszüneti nap, így az élet ténylegesen majd szerdán kezdődik. Gyakorlatilag mindenki szabadságon van karácsony óta.
Ma voltunk az oviban, mindenkivel megismerkedtünk. Doma jele hóember lesz, Hangáé (finnül: kanerva) katicabogár.

4 megjegyzés:

  1. próbamegjegyzés egy kettő há

    VálaszTörlés
  2. Na jó akkor valami értelmeset is.
    Szóval bibibi itt is farkasordító a hideg és bibibi itt is van jégpálya a szokott helyen csak a ti korcsolyáitok lenyomata hiányzik róla.
    Én nem bírom a hideget, de mondjuk ez a blog nem rólam szól.
    A Boldi hiányolt benneteket ("Jövő karácsonyra hazajönnek??") és kérte feltétlen tudjam meg, milyen volt a repülőn.
    A Bodza két hét alatt úgy megnőtt, mint egy kis borjú akkora már és a Laci helyén alszik az ágyban (bónuszér lehet kitalálni ki örül ennek) Itt az egyszerű hétköznapok kezdődnek velünk nem szokványos gyermekeinkkel. (Boldi egy raktárhelyiségben folytatja igéretes iskolai tanulmányait, Barni Pista bácsi oldalán a Balatonátuszásra készül.)
    ha megyünk a velencei tóra korizni, küldök majd fotót.
    Egyébként a Nokiás gumicsizma nagy kamu, de azért bejön!!!
    Csók: Niki és a fiúk

    VálaszTörlés
  3. sziasztok olvastam a blogot jól indul.itt nálunk ma plussz volt sütött a nap hónak nyoma sincs.mindig megnézem a főteret de nem látlak benneteket.én nem de a gyerekek már várják a havat nálunk.puszi nektek schneiderék öten

    VálaszTörlés
  4. Ezek szerint kérni lehetett, hogy Hanga ott is katica legyen? Ez nagyon aranyos! Meg a kilincsen lógó ajándékok is.

    VálaszTörlés