2012. július 30., hétfő

Egy kezdő konyhakertész feljegyzései I.

No, akkor most a konyhakertről. Igen, még mindig Wekerlén élünk... sőt. Nagyon is szeretjük itt. Indul pl. egy barkácsműhely is, ahol megcsinálhatom végre egy raklapból a kerti padot. De most nem erről akarok írni...

Szóval a konyhakert. Van pár négyzetméterünk, ahol mostanra a paradicsomok és a disztökök átvették az uralmat, és keményen kézben kell taratni a növekedésüket, mert különben mindent elnyomnak. Osztályharc... vagy csak egy tapasztalatlan konyhakertész rossz helyre ültette őket palántakorukban.

Jó hír: minden reggel ki lehet menni, és leszedni néhány érett koktélparadicsomot, és már néhány ökörszívet is begyűjtöttünk és megettünk. Rég feledett ízek, de miközben a saját teremesztésű, pirosló gyümölcsöket eszem, könnyen felidézhetőek a régi szép emlékek Ádándról, a nagyszüleim kertéből. Milyen más a napmeleg paradicsom, amit a ketből beszaldó gyerek gurít az asztalra... Nő még hat paprikatő (sárga és piros is lesz), és vannak cukkinik a paradicsomtövek árnyékában. És sztívia termesztő is lettem, nagy reményekkel.

A paradicsomdzsungel - négy aró palánta volt...

Az valamikor apró dísztök és sütőtök palánták már a fűzfát fenyegetik

Ilyenből sok lesz

Ezek az ökörszív paradicsomok

Itt próbálkozik élettérhez jutni a cukkini

Ekkora most a sztíviám - a további sorsáról beszámolok majd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése