2009. november 23., hétfő

Pettson & Findusz karácsonyi süteménye


Ez is eljött: újra itt a mézeskalács-szezon. Remek, egzotikus formákat hoztunk északról, van köztük Mumin, (Bájocska sajna nincsen, még...) de van Pöttöm/Pikku Myy, Kószlász-Bóklász, Mumin Papa, s a nagy skandináv áruházból került rénszarvas, süni, róka, medve, csiga. Egyszer olvastam, hogy a méznek nem tesz jót, ha 70 fok fölé hevítik (tudja valaki cáfolni?, tényleg érdekelne... meg persze ennek cáfolatát is olvastam már), így inkább gabona-, vagy répasziruppal készítjük el, pont ahogy Pettson & Findusz. Ebben a könyvben vannak a műhelytitkok: Mit főz ki Pettson és Findusz?

A leges-legvégén, maradék tésztából a gyerekek magukat is megformázták. A lányka a copfos...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése