2009. június 13., szombat

Kenuval finn tavakon


Egy magyar fiútól béreltünk kenut, ő a tulajdonosa a helyi hajóbérbeadással foglalkozó cégnek.


Első állomásunk az a kis sziget volt, ahol egy téli korcsolyázás alkalmával megálltunk piknikezni. Most nem kötöttünk ki, mert már tudjuk, hogy ha a tulajdonos otthon van, akkor nem illendő kikötni, s ez látszik, hiszen ő is csónakkal érkezik, mivel ez az egyetlen mód, ahogyan ezeket a nyárilakokat meg lehet közelíteni.


Madárlesen...


Hanga hamar elfáradt és inkább csak falatozott és pücskörészett, majd hamarosan bevalotta, hogy ez nem igazán neki való.


Két szigeten kötöttünk ki, ez volt az első megállónk.

Nyírfaliget, temérdek csónakkal.


Itt készült a lék-fürdős kép télen, s jól látszik, hogy itt nyáron is nagy az élet. Most is üzemel a szauna, s utána jó esik megmártózni a habokban. Itt gyerkőcök lubickoltak és egy szabadtéri istentiszletnek is fültanúi lehettünk a másik oldalon.


Télen, a jéges időszakban itt sütögettek a helyiek makkarát. Most mi is partraszálltunk itt, igaz csak szendvicseket majszoltunk, de utána bebarangoltuk a sziget minden zúgát, hehe.


Itt látható a távolban a kis strand, ahol fürdeni és heverészni szoktunk.


Pihenek, amíg a többiek barangolnak a szigeten...


Ezt a sportot úgy hívják itt, hogy kajakkipolo, szerintem ezt mindenki érti. Láttatok már ehhez foghatót? Általában 5-5 ember játsza, de most csak összesen négyen szálltak apró kajakokba. Doma természetesen ki szeretné próbálni.


Itt már a mi kis strandunkon (csak) napfürdőzünk, a finnek természetesen a vízben... Ráadás: ikrek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése