2009. július 28., kedd

Apuka méretre - egy zseniális könyv


Magyarországon, magyarul is kézbe lehet venni egy könyvet, amelyet szintén a zseniális Anna Laura Cantone illusztrált. Ez a Mesék egy szuszra (Piumini, Roberto; Katalizátor Kiadó). Finnországban, egy kiárusításon láttam meg a Mitta-tilaus-isä / kb. Apuka méretre című könyvet, amit David Cali írt, s eredetileg Milánóban jelent meg. 2 euróért azonnal meg is vettem...

Anyu és lánya ketten éldegélnek, de szeretnének egy aput találni, aki illik hozzájuk. Megtudjuk, hogy anyu (többek között) okos, ügyes, a legmagasabb anyu a környéken, remekül görkorizik és...


...már a Super TV is bemondta, hogy a legszebb anyu a világon. Ő Miss Äiti / Miss Anyu.

Fel is adnak ők ketten egy hirdetést, amelyben az ideális aput keresik, aki (többek között) okos, erős, magas, olyan csinos, mint egy filmsztár és könnyedén ki tud rakni bármilyen puzzle-t. (Erre a finneknek van egy gyönyörű szava: palapeli. Mikor találunk már mi is egy normális szót ehelyett?)


Végül a sok-sok jelentkező közül egy apu-jelölt marad fenn a rostán, aki...


...se nem olyan csinos mint egy filmsztár, nem is magas, nem tud görkörizni, és nem igazán egy Szupermen. De...


...gyönyörű verseket ír, nagyon finom leveseket tud főzni és igazán szereti az állatokat. És esténként gyakran KÉT mesét is olvas. Itt a vége fuss el véle!

Ugye, lesz olyan magyar kiadó, amely kiadja ezt a hiánypótló könyvet? (Holnap megmutatok még egy könyvet, amiért már 5 eurót is adtam... Tahdon Robottiäidin! / Csináljunk Robotanyut!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése