2009. november 6., péntek

A Sötétben Látó Tündér

Örkény Színház - A Sötétben Látó Tündér - Jegyek ©


A Sötétben Látó Tündér / Jegyek

Vasárnap, 8. Nov 2009, 11:00 az Örkény színházban.

A Sötétben Látó Tündér / Jegyek

Vasárnap, 29. Nov 2009, 11:00

„Most elmondom, hogyan születnek a tündérek. A tündérek úgy születnek, hogy minden hetvenhetedik esztendőben, tavaszi reggelen, mikor az erdők alján illatozik a medvehagyma, a szerelmes tündérfiúk meg a szerelmes tündérlányok kirepülnek a tisztásokra, átkarolják egymást és csókolózni kezdenek szépen. Na, erre aztán minden hetvenhetedik esztendőben gyönyörű szappanbuborékok szoktak hullani az égből - ezekben a szappanbuborékokban érkeznek a világra a tündérgyerekek. Hogy ki a csuda eregeti őket, a Jóisten vagy valaki más, azt senki se tudja. Én is már csak arra emlékszem, hogy javában szállingózok lefelé az égből, és a többi testvéreimmel együtt próbálok megkapaszkodni szépséges tündéranyám hajában vagy szépséges tündérapám fülében. Mert amelyik tündérgyerek megkapaszkodni nem tud, az bizony a földre hullik, éhes rókák fellefetyelik, csípős hangyák össze-vissza másszák, butácska őzikék halálra tapossák és vége az életének.”

A SÖTÉTBEN LÁTÓ TÜNDÉR
(Ha idekattintasz, letöltheted a mesét!)

Kritika


"...és megkérdeztem tündéranyámat:
- Anyácskám, miből áll egy Sötétben Látó Tündér tudománya?
Tündéranyám pedig így válaszolt:
- Bíztatnia kell azokat, akik félnek az éjszakától, bíztatnia kell azokat, akik félnek a semmit-se-tudástól, és bíztatnia kell azokat, akik félnek a meghalástól."

Mindenki nézze meg! Mi már sokszor láttuk, és még fogjuk is.

Azután olvassa el a könyvet, ami hamarosan megjelenik a Pagony kiadó jóvoltából.

Azért egy hangoskönyvet is ki kellene adni. Azok a csodás zörejek, csobogások, kacagások... és Pogány Judit világot és sötétséget betöltő hangja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése