2009. szeptember 17., csütörtök

Könyv - Charlie és Lola


Finnországban ismertük és szerettük meg őket, ott Samu ja Salla néven futnak. Magyarul azt hiszem a Doma és Hanga volna a legtalálóbb. Charlie/Samu/Doma okos, megfontolt iskolás nagyfiú, Lola/Salla/Hanga pedig még szeleburdi, csökönyös, önző kisovis. Remekül megvannak, sorban jönnek a bonyodalmak, aztán persze minden megoldódik és mindenki egy kicsit okosabb és boldogabb lesz, közben pedig remekül szórakozunk.

Lenyűgöző grafikák, képi humor, jó zene... Lehet nézegetni a neten is. Remek nyelvgyakorlás a gyerekeknek. Mi a finnt gyakoroltuk velük. Eztán az angolt fogjuk.

Kedvenc kincslelő boltomban tegnap találtam ezt:


Pár hete ezt:


Szeretnénk barkácsolni ezt:

Charlie and Lola (BBC)

Charlie and Lola (hivatalos).

Azt hiszem egyenlőre elég ennyi belőlük...

Azért aki még azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák, nézzen bele. Szerelem első látásra...

Charlie And Lola - I Just Love My Red Shiny Shoes

Ezt Málnának és Zsuzsinak ajánlom:

Charlie And Lola - My Best Best Bestest Friend

Környezetvédőknek, zöldeknek ajánlom:

Charlie And Lola - Look After Your Planet



...ja és a legfontosabb, hogy hamarosan kaphatóak itthon is a Charlie és Lola mesekönyvek! Én már angol nyelven beszereztem párat.

Lauren Child, Charlie és Lola megálmodója még a fantasztikus Astrid Lindgren Pippi könyvének angol kiadását is illusztrálta:

3 megjegyzés:

  1. Magyarul kapható majd a sorozat itthon?

    VálaszTörlés
  2. A szándékról tudok, de nem tudom, hogy áll a dolog, milyen stádiumban van. Már jó kezekben láttam az angol a nyelvű könyveket itthon... Neked is tetszik?

    VálaszTörlés
  3. Csiripelték a verebek... ;-)Igen, most olvasom a bejegyzés címét újra, s úgy tűnik, mintha többet is tudnék. Szóval nem tudom mikor, de az elsők között leszek, aki megveszi.

    VálaszTörlés