2009. szeptember 22., kedd

Könyv - Tabuk és gyermekgondok portugálul


Még Lisszabon utcáin, pontosabban egy aluljáróban pillantottam meg ezt a könyvsorozatot. Hét volt összecsomagolva, s ezért 20 eurót kértek. A Kakis könyvből kettő volt benne, így azt el is tudtuk ajándékozni. Lehet, hogy a portugálok sem annyira fogékonyak még az ilyen témákra? De azért nem bántam, hogy fillérekért vesztegették, így legalább haza tudtam hozni.

Csupa tabu és nagy gondok a kicsi gyerekvállakon. Ezekhez ajánl fogódzókat szülőnek és gyerkőcnek ez a remek sorozat, szokatlan megközelítésben. Halál, szobatisztaság, rosszalkodás, életveszély, iskola, félelmek és szörnyek. Lélegzetelállító grafikák és képi humor, gondolom a portugál grafikusok krémje kapott lehetőséget, hogy labdába rúgjon... (Katt a képekre!)



Barátkozz meg a szörnyekkel, nem is olyan félelmetesek!


Mi lesz, ha meghal a nagypapa?


Testvéred született? Vidámabb lesz az életed...


Első nap az iskolában

Ez az én kedvencem. Talán mert a kedvenc képi világom az sorozatból. Jó lenne minden szavát érteni, de sajna, még csak egyszer sikerült portugált értő barátainkat becserkészni, hogy felolvasást, fordítást tartsanak nekünk, így vannak még fehér foltok a történetben.





És végül, de nem utolsó sorban: Kaki és szobatisztaság: Viszlát, kaki!

Hangának (természetesen) ez a kedvence. Daninak nem sikerül egyből kakilni a bilibe, szorulása van. Nem baj, lagalább van idő körbejárni apuval a témát...




Dani evett egy kis (rostos) gyümölcsöt, így a kaki végre a bilibe került.


...közben a kakicsalád már aggódva várja kakimamát a csatornában...


...aki végre megérkezik, s a család boldogan él...

Mindegyik könyvecske végén szerepel egy fejezet a szülőknek is.

Ott ülünk a gyerkőc ágyánál, még mindig nem alszik az ebadta... s hogy el ne bóbiskoljunk, továbblapozunk a térdünkön heverő könyvben... Így azok is beleolvasgatnak a leghaladóbb pszichológiai néztek gyűjteményébe, akik amúgy soha nem vennének kezükbe gyerekneveléssel, kényes kérdésekkel foglalkozó pszichológiai munkákat.


Én tuti megvenném magyarul is!

1 megjegyzés:

  1. Hasonló sorozat - hasonló témákban - létezik franciául is. Több is. Emlékszem olyanra, hogy válás, kistesó születik, anya súlyos beteg, kórházban, stb... Ezek is nagyon jók.

    VálaszTörlés